Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، نمایندگان کارگران و کارفرمایان از عصر روز چهارشنبه در هفتمین جلسه شورای عالی کار مذاکره کردند و بعد از چهارده ساعت مذاکرات چالشی و جنجالی، حداقل دستمزد کارگران برای سال آینده با رشد ۵۷.۴ درصد همراه شد. جدول مشخصات حداقل مزد کارگران به شرح زیر است:

درصد افزایش حداقل مزد در سال ۱۴۰۱ رشد ۵۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
۴ درصد حداقل دریافتی کارگران در سال ۱۴۰۱ فرمول افزایش مزد ۳۸ درصد + ۱۷۱۷۲۲ ریال روزانه ۵ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۶۶۰ ریال ماهانه اقلام سال ۱۴۰۰ سال ۱۴۰۱ درصد افزایش سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ مبلغ ریالی افزایش اقلام در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ حداقل مزد روزانه ۸۸۵۱۶۵ یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۲۵۰ ۵۷.۴ ۵۰۸ هزار و ۸۵ حداقل مزد ماهانه ۲۶۵۵۴۹۵۰ ۴۱۷۹۷۵۰۰ ۵۷.۴ درصد ۱۵۲۴۲۵۵۰ حق اولاد هر فرزند ۲۶۵۵۴۹۵ ۴۱۷۹۷۵۰ ۵۷.۴ درصد ۱۵۲۴۲۵۵ پایه سنواتی ۱.۴۰۰.۰۰۰ ۲.۱۰۰.۰۰۰ ۵۰ درصد ۷۰۰.۰۰۰ کمک‌هزینه اقلام مصرفی بن ۶.۰۰۰.۰۰۰ ۸.۵۰۰.۰۰۰ ۴۱.۷ درصد ۲.۵۰۰.۰۰۰ کمک هزینه مسکن ۴.۵۰۰.۰۰۰ ۶.۵۰۰.۰۰۰ ۴۴.۴ درصد ۲.۰۰۰.۰۰۰ حداقل دریافتی ماهانه کارگران با دو فرزند ۴۳.۷۶۵.۹۴۰ ۶۷.۲۵۷.۰۰۰ ۵۳.۷ درصد ۲۳.۴۹۱.۰۶۰ حداقل دریافتی ماهانه کارگران ۳.۳ نفری به ریال ۴۱.۹۰۷.۰۹۴ ۶۴.۳۳۱.۱۷۵ ۵۳.۵ درصد ۲۲.۴۲۴.۰۸۲ حداقل دریافتی ماهانه کارگران با یک فرزند به ریال ۴۱.۱۱۰.۴۴۵ ۶۳.۰۷۷.۲۵۰ ۵۳.۴ درصد ۲۱.۹۶۶.۸۰۵ حداقل دریافتی ماهانه کارگران بدون فرزند و بدون سابقه به ریال ۳۸.۴۵۴.۹۵۰ ۵۶.۷۹۷.۵۰۰ ۴۷.۷ درصد ۱۸.۳۴۲.۵۵۰

حداقل دستمزد کارگران یکی از مهمترین مؤلفه‌های تعیین‌کننده اقتصاد درگاه‌های بخش خصوصی، عمومی و نهادهای غیردولتی به شمار می‌رود که ۱۰.۷ میلیون کارگر بیمه‌شده مشمول قانون کار در کشور داریم که با خانواده‌های آنها حدود ۴۰ میلیون نفر را شامل می‌شود و بیش از ۷۵ درصد کارگران حداقل‌بگیر هستند که در زندگی آنها تأثیر بسیاری دارد.

کد خبر 663129 برچسب‌ها حقوق و دستمزد کارگران خبر مهم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حقوق و دستمزد کارگران خبر مهم حداقل دریافتی ماهانه کارگران مزد کارگران حداقل مزد ۵۷ ۴ درصد سال ۱۴۰۱ ۵۰۰ ۰۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۴۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد

به گزارش پارس نیوز، اسفند ماه سال گذشته و در حاشیه نشست تعیین دستمزد بود که پیشنهاد اصلاح ماده ۴۱ قانون کار و ارسال لایحه‌ای در این خصوص به مجلس از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شد و وی اعلام کرد ما به این نتیجه رسیدیم که با ارسال لایحه‌ به مجلس مواردی که در ماده ۴۱ و ماده ۱۶۷ قانون کار عنوان شده روشن شود و مجلس بهترین مرجع برای تصمیم‌گیری در این زمینه است. ما می خواهیم روشن شود منظور از صنایع مختلف یا توسعه یافتگی چیست یا در مورد تورم کدام مرجع آماری مدنظر است؟ مرکز آمار ایران یا بانک مرکزی.

مدتی بعد علی حسین رعیتی فرد ـ معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آماده‌سازی لایحه پیشنهادی اصلاح ​مواد ۴۱ و ۱۶۷ قانون کار خبر داد و در تشریح جزییات اصلاح ماده ۴۱ قانون کار به ایسنا گفت: در این ماده در خصوص نحوه تعیین حقوق دستمزد کارگران، شفافیت لازم وجود ندارد، به عنوان مثال؛ طبق تغییراتی که در احکام دائمی برنامه توسعه پنج ساله انجام شده، ​مرجع رسمی آمار کشور ​مرکز آمار ایران اعلام شده است ولی در ماده ۴۱ هنوز به بانک مرکزی اشاره دارد که باید در این زمینه اصلاح شود. همچنین در ماده ۴۱ ​بر اساس شاخص‌های مشخص و شفاف در مورد حقوق و دستمزد تصمیم‌گیری شود.

آن زمان تشکل‌های کارگری مخالفت خود را با پیشنهاد واگذاری تعیین دستمزد به مجلس اعلام کردند و گفتند: اینکه به طور کلی فرایند تعیین مزد را به مجلس ببریم و در مجلس تصویب شود درست نیست و خلاف قانون کار و اصل سه جانبه‌گرایی است زیرا تعیین دستمزد در شورای عالی کار و به شکل سه جانبه میان شرکای اجتماعی صورت می‌گیرد.

مخالفت دولت با زیرسوال رفتن اصل سه جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران

روز گذشته علی بهادری جهرمی ـ‌ سخنگوی دولت از مخالفت دولت با واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس خبر داد و گفت: به اصل سه‌جانبه‌گرایی اعتقاد کامل داریم.دولت هیچ لایحه‌ای در این خصوص نه تصویب کرده، نه در دستور کار برای ارسال به دولت است.دولت مخالف زیر سئوال رفتن اصل سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران است.

وی با بیان اینکه تضمین حقوق کارگر و کارفرما در گروی اصل سه‌جانبه‌گرایی خواهد بود، گفت:دولت در این موضوع هیچ برنامه و لایحه‌ای ندارد و مخالف نقض اصل سه‌جانبه‌گرایی و واگذاری آن به مجلس شورای اسلامی است.

عقب‌نشینی از ارسال لایحه اصلاح ماده ۴۱ به مجلس

همچنین سید صولت مرتضوی ـ‌ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه برنامه پاسخگویی به سوالات مردمی در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری اعلام کرد که وزارت کار پیشنهاد اصلاحیه ماده ۴۱ و ۱۶۷ قانون کار را داشت که در جلسه‌ای که به مناسبت روز کارگر با حضور رئیس جمهور برگزار شد،‌ برخی نمایندگان و تشکل‌ها از ایشان درخواست کردند که ماده ۴۱ به همان سبک باشد و همواره شورای عالی اشتغال حداقل حقوق و دستمزد را تعیین کند و برعهده مجلس قرار ندهیم. رئیس جمهوری اشاره‌ای داشتند که ما درک کردیم و از ارسال لایحه اصلاح ماده ۴۱ عقب نشینی کردیم.

در روزهای اخیر علی‌حسین رعیتی‌فرد ـ معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران درباره اصلاح ماده ۴۱ قانون کار اظهار کرد: ما پیشنهاد دادیم که ماده ۴۱ اصلاح شود چون در این مورد اختلاف‌نظرهایی بود و کشور هم بدون تصمیم نمی‌توانست باقی بماند چون همه حوزه کار و تولید چه کارگر چه کارفرما باید بتوانند برنامه‌ریزی کنند لذا در لایحه‌ مذکور پیشنهاد دادیم که در بودجه‌ای که به مجلس داده می‌شود با توجه به اینکه نمایندگان مجلس از آحاد و اقشار مختلف هستند و با مردم و جامعه کارگری و کارفرمایی بیشتر ارتباط دارند در کمیسیون‌های تخصصی با اخذنظر از شرکای اجتماعی بتوانند حداقل مزد را در لایحه بودجه مشخص کنند. اعضای شورای عالی کار بعضا متهم به جانبداری از یک گروه می‌شدند و نمایندگان مجلس هم نقطه نظراتی داشتند، بر این اساس با توجه به گستردگی کار مجلس پیشنهاد کردیم تا مجلس در این موضوع بهتر تصمیم‌گیری کند.

آنطور که وی گفته بود در این پیشنهاد جلسات دستمزد شورای عالی کار و نمایندگان کارگری یا کارفرمایی حذف نمی‌شوند بلکه قرار بود از ظرفیتی که در مجلس و کمیسیون‌های تخصصی به جهت ارتباط بیشتر با مردم و تشکل‌ها دارند، استفاده و نظر شرکای اجتماعی در این خصوص حتما لحاظ شود.منبع : ایسنا

دیگر خبرها

  • وزیر کار تکلیف کارگران را روشن کرد/ حداقل دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • دهک بندی ها ۶ ماه یک بار بازبینی می شوند
  • حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • چه کسی گفته سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ | حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس منتفی شد
  • واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس منتفی شد | دولت بر رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران تاکید دارد
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است/ توافق حاصل نشد